Battle van de nierstichting

Artikelen

Artikels

NierNieuws volgde het Radboudumc Nijmegen tijdens de Kolff Battle van de Nierstichting op de voet. Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd waarin de Nijmegenaren bepaald niet voor niets meededen.

Bron: Niernieuws

1 thought on “Battle van de nierstichting

 1. Hoe durven ze het woord duurzaam in de mond te nemen?
  Zorg na 25 jaar geen ontwikkeling eerst maar eens dat er een alternatief voor dialyse uitgevonden wordt, waar de nierpatiƫnt wel wat aan heeft.
  Dan na 25 jaar weer mogen jullie kijken of je er iets duurzaams van kan maken.
  Echt ongelofelijk 25-30 jaar niks verbeteren aan die vooroorlogse primitieve dialyse en dan gaan ze een battle organiseren voor verbetering en dan moet het duurzaam zijn. Nee daar zijn de nierpatiƫnten heel erg meegeholpen stelletje onnozelen.
  Zowieso een rare battle, ze krijgen uitleg over dialyse en dat moeten ze verbeteren, m.a.w. lekker blijven doormodderen met dialyse.
  Ze moeten een battle uitroepen waarin ze een alternatief en iets van deze tijd voor dialyse. Dialyse moet de wereld uit!
  En dan verbetering van een naald? Wat dacht je van een alternatief bedenken voor de shunt? Je arm kapot laten prikken 3x in de week jaren lang met dikke infuusnaalden, en dan de naald verbeteren? Echt zinloos. typisch een uitvinding gedaan om maar iets uit te vinden.
  Andere oplossing met die miniscule naaldjes is misschien een toekomst, alleen die piszak de hele tijd op je arm..Comments are closed.